Slik velger du riktig stuebord til din stue

Sofabord

Vi er ofte bortskjemte med valg når det kommer til interiør og møbler til hjemmet, både med tanke på merker, stil og kvalitet. For mange av oss kan det likevel føles ut som et stort og viktig valg å gå til innkjøp av et nytt møbel; ikke bare må stilen passe inn med resten av interiøret, bare tenk på alle de ulike størrelsene, fasongene og bruksområdene til et stuebord! Stuen er kanskje et av de rommene det er knyttet mest prestisje opp mot, fordi det er der vi oppholder oss mye av tiden når vi er hjemme. Det bringer oss videre til kronjuvelen i en stue — nemlig stuebordet. Så, hvordan velger man egentlig riktig stuebord? Det skal vi prøve å svare på her.

Bruksområde

Hvis du vurderer å gå til anskaffelse av et nytt stuebord, har du kanskje allerede tenkt på hva det skal brukes til. Dersom du ikke har brukt så mye tid på det enda, foreslår vi at du starter her. Først kan det kan være greit å spørre seg om stuebordet hovedsakelig skal være til pynt, eller om det skal brukes mye, for eksempel til å spise middag ved, spille spill, og andre aktiviteter man gjerne gjør i en stue. Dersom det kun skal stå til pynt, kanskje med noen fine blomster på, kan det være nok med et lite sidebord. Kanskje et sidebord med marmor-flate kunne passet perfekt inn? Hvis stuebordet derimot skal kunne brukes mye, behøver du nok et bord med større overflate. Da kan et sofabord være et utmerket alternativ! Det finnes også utallige varianter av tv-benker, skap og skjenker som kan brukes både som stuebord og som oppbevaring dersom du har mye ting du trenger å gjemme bort. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.

Stil

Det andre du bør tenke på før du kjøper nytt stuebord er hvordan du kan komplimentere det til resten av stuen og stilen du har fra før. Her kan du tenke på farger, fasonger og størrelser. Dersom du har en gjennomgående minimalistisk stil, vil det kanskje være fordelaktig å velge et litt mindre bord, i nøytrale farger som svart og hvitt. Hvis du har en stue fylt med farger og ulike kreasjoner, kan det være gøy å kjøpe et stuebord med en litt unik fasong. Kanskje et bord i ellipse-form kunne passet inn? Et siste tips når vi snakker om stil, er å se på utformingen av selve stuen. Hvis du har en liten stue, vil det være lurt å kjøpe et bord som ikke tar opp hele plassen. Her kan du for eksempel se etter runde stuebord.

Materiale

Dette siste punktet henger samme med bruksområdet til stuebordet. Hvis du trenger et bord som kan brukes mye, er det gunstig å velge et bord med solid flate. Noen materialer er mer utsatte for merker og slitasje, så dette er det lurt å tenke gjennom før du velger ut ditt neste stuebord. Slitesterke materialer, slik som metall og marmor vil være gode alternativer, som også er lette å rengjøre etter behov!