Team Hugna jakter alltid på det som inspirerer. Vi designer de fleste av våre produkter selv, og er alltid på utkikk etter det som gjør et interiør til et hjem. Vi elsker når produktene våre kan inspirere andre, og har bestemt oss for å dele av det som inspirerer oss og samtidig finne noen svar på hva som inspirerer andre og gjør at de velger møblene våre. 

Kristin Romberg er kunstner, hun er uredd, impulsiv, sosial og har fanget interessen vår. Kristin er bosatt i Fredrikstad og har valgt seg en Solli 3,5 seter cognacfarget skinnsofa. Tidløs, elegant, varig og italiensk kvalitet fra A til Å. Før vi skal levere sofaen hjemme hos Kristin har vi avtalt et besøk på Hydrogenfabrikken, hvor hun har sitt atelier. Vi skal la oss inspirere, snakke litt om interiør og få svar på hvorfor hun valgte akkurat denne sofaen. 

Vi plasserer sofaen mellom store fargerike malerier, Kristin setter seg og ser mot høst-sola som titter inn i de store vinduene. 

Hvorfor valgte du akkurat denne sofaen?

Den gled bare rett inn hjemme hos oss. Vi har litt utradisjonell stil med en stor, autentisk teglsteinvegg fra 1910 midt i stua. Det er svarte tredragere i taket, store, fargerike malerier på veggene, mye kunst, store planter og en diger, litt skummel, maske fra Mexico ruvende over sofaen. Sofaen er klassisk i designet, det er skinn og kvalitet som gjør at den tåler bruk og hverdager i mange år fremover. 

Jeg liker den. 

Vi er enige, Solli er håndlaget i 100% ekte italiensk skinn.  Ingen er helt like, og det er en sofa med sjel. Solli er en sofa du kan bli eldre med og som vil bære bruk og slitasje med rak rygg.

Praten går om alt og ingenting og vi fyrer løs med neste spørsmål (og kanskje det vanskeligste) som vi er på jakt etter svar på. 

Hva er et godt interiør?

Kunst gjør ethvert hjem. Kunst i alle rom. Høyt og lavt. På hyller og gulv. Det er det viktigste. Kunst og en bokhylle full av bøker.  

For å skape et godt interiør syns jeg også det er viktig å blande nytt, litt arvet, litt funnet, med gjenstander vi har kjøpt på alle våre reiser. Folk skal kunne gå på en liten oppdagelsesreise hjemme hos oss, og kose seg godt i vår fine, nye sofa. Jeg prøver å finne en balanse mellom det nye og det gamle.

Vi nordmenn er opptatt av interiør. Vi er faktisk blant de som bruker mest penger på interiør og hvordan vi har det hjemme.  Når vi spør Kristin om hvorfor hun tror at det er sånn, kommer svaret spontant.

Nordmenn er mye hjemme, og i hele vinterhalvåret er vi også mye inne. Det påvirker hvordan vi har det rundt oss. Nordmenn har god økonomi, vi har råd til å bruke penger på oppussing. Jeg kunne ønske flere torde å kjøpe mer kunst. Ikke bare av meg, men av alle. Jeg kunne også ønske at flere torde å velge kunst de liker selv og ikke velge det som er trygt og anerkjent. Man skal være litt modig og trygg i egne valg.

Kristin er, hun gir og hun tør!

Det er bare noen uker siden vi besøkte Kristin når hun jobbet med noen store malerier til en av sine mange utstillinger. Da fant vi henne i en av industrihallene på det nedlagte Fredrikstad Mekaniske Verksted, eller Værste som vi sier i Fredrikstad. Det er en slags magi å se Kristin jobbe, og kontrastene de fargesterke maleriene skaper i denne typen industrielle omgivelser.

Det er vanskelig å ikke like og ikke bli inspirert av en person som Kristin. Hun er, hun gir og hun tør!

Tidlig i oktober reiste Kristin til La Napoule Art Foundation i Cannes, Frankrike. Sammen med 10 kunstnere fra hele verden har hun fått arbeidsopphold der i hele oktober. I tillegg, et stipend på 10.000,- og alt dekket av kost og losji. Der bor de i en stor, flott villa og har arbeidsted i slottet ved siden av.

Det skal bli stas å være her sammen med så flinke folk, og spennende å se hva oppholdet vil bringe. Jeg tar med meg 25 meter lerret som jeg skal jobbe på i de ukene som kommer.

Før vi takker for oss, en formiddag som har proppet oss med inspirasjon og positivitet, må vi selvsagt stille ett spørsmål til.

Har du noen interiørtips du vil dele?

Begynn å kjøpe kunst! Har du dårlig råd, start med grafikk. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, for det finnes ikke noe som heter feil. Ikke vær redd for å vise hvem du er. Bland nye, fine designmøbler med ting fra loppemarked og bruktbutikker. Prøv å finne din egen stil.

Kristin, vi på Hugna synes du er helt fantastisk! 

Vi gleder oss til å følge deg i sosiale medier under oppholdet i Frankrike, og gleder oss til å se hva du skaper når du er der. LYKKE TIL!

Du kan også følge Kristin på @kristinromberg og finne mer informasjon på www.kristinromberg.com